CCSK_logo

Cornish Crabber Schippers Kring

CCSK_logo
Home Vereniging Foto's Activiteiten Schepen Voor leden Links Zoeken


Wie zijn wij?
Lidmaatschap
Bestuur
Geschiedenis
Winkel
Liedboek

Wie zijn wij

De Cornish Crabber Schippers Kring (CCSK) is een gezelligheidsvereniging van eigenaren van Cornish Crabbers. Ook eigenaren van andere door Cornish Crabber Ltd. gebouwde schepen kunnen lid worden, evenals aspirant Cornish Crabber schippers. Ex eigenaren kunnen aanblijven als lid.

Jaarlijks organiseert de CCSK voor de leden een voorjaars en een zomer zeilevenement en in de winter een reünie. De zeilevenementen vinden plaats in het Hemelvaart weekend en in de maand augustus op het IJsselmeer. Het belangrijkste programmapunt is daarbij de algemene wedstrijd. De Crabbers strijden daarbij om "de Bel" en het modelscheepje. Na de wedstrijd is er een gezamenlijke maaltijd gevolgd door een gezellige avond.

De winterreünie wordt in februari gehouden in een zo centraal mogelijk gelegen plaats. Hiermee wordt getracht ook diegenen die niet in staat zijn de zomerwedstrijd mee te maken te bereiken. Tijdens deze reünie vindt ook de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Graag wordt de gelegenheid geboden lezingen, diavoorstellingen, etc. over onze geliefde vaartuigen te verzorgen. Na een gezamelijke lunch wordt het een of andere evenement bezocht.

De Penningmeester beheert de "winkel" waarin een aantal Crabber artikelen te koop zijn. Alles tegen bijna inkoopprijzen. U kunt tegen vergoeding van porti- en verpakkingskosten ook artikelen per post laten toesturen.

Vier keer per jaar verschijnt de Crabber Krabbels, het verenigingsblad met artikelen van bestuur en leden.

De vereniging telt ongeveer 114 leden, 65 hiervan bezitten een Cornish Crabber. Daarnaast zijn er nog 5 Cornish Yawls, 3 Cornish Shrimpers, 4 Cornish Crabbers 22, 4 Cornish Crabbers 24', 8 Pilot Cutters, 1 Cornish Trader en 1 Winkle Brig.

webmaster@cornishcrabber.nl